Heli Viiri Tietoa, taitoa, tahtoa.

Katse maakuntavaaleihin

 

Kuntavaalitaiston ollessa kiihkeimmillään on syytä uhrata hetki aikaa maakuntavaalien ehdokasasettelun pohtimiseen.  Keskustaliike on tehnyt koko satavuotisen olemassa olonsa ajan töitä vahvan maakuntahallinnon eteen. Nyt vielä odotellaan muutaman lakiesityksen läpimenoa. Toiveissa siintävät jo tammikuussa 2018 pidettävät ensimmäiset maakuntavaalit.

Keskustan Pohjois-Karjalan piiri hyväksyi piirikokouksessaan ehdokasasettelun ohjeet puoluehallituksen suosituksen pohjalta. Jokaisesta kunnasta tulee olla vähintään kolme ehdokasta, joiden joukossa on sekä miehiä että naisia. Ehdokkaiden sukupuolijakauman tulee olla 60/40. Keskustanaisten ja Keskustanuorten piiri voivat esittää maksimissaan 10 % ehdokaslistan kokonaismäärästä koko maakunnan alueelta.

Lisäksi esityksestäni ohjeisiin lisättiin, että maakuntavaltuustoehdokkaiden tulee olla keskustan jäseniä. Toivon, että muutkin piirit pohtisivat asiaa hyvissä ajoin ennen ehdokkaiden nimeämistä. Olen sitä mieltä, että ensimmäiset maakuntavaalit ovat keskustalle niin merkittävät identiteetin ja tulevaisuuden kannalta, että sitoutumattomia ehdokkaita ei pidä ottaa listoille. Emme tarvitse kaksilla rattailla ajajia.

Keskusta on ollut aina vahva kuntapuolue. Nyt meillä on yksinkertainen enemmistä 78 kunnassa. Ongelma on, että vahva kuntavaalimenestys ei ole realisoitunut riittävästi eduskuntavaaleissa. Eduskuntavaaleissa meitä pidetään alisuoriutujana vahvaan kuntapäättäjän roolimme verrattuna. Maakuntavaalien tulos ratkaistaan maakuntakeskuksissa, joissa äänten enemmistö on. Keskustan pitää pystyä lyömään itsensä läpi suurimpana puolueena myös yhä useammassa maakuntakeskuksessa. Vahva maakunnallinen vaikuttamistyömme ja osaamisemme on brändättävä kirkkaasti keskustan nimen alle.

 

Heli Viiri, Joensuu

kuntavaaliehdokas

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Kyllä ….. maltti on valttia ehdokkaita etsittäessä. Tässä pari erittäin valitettavaa, äärimmäistä esimerkkiä:

http://jormamoll.puheenvuoro.uusisuomi.fi/233048-v...

Toimituksen poiminnat