Heli Viiri Tietoa, taitoa, tahtoa.

Homevirheistä on otettava opiksi

 

Joensuussa on useita kouluja ja muita rakennuksia jouduttu poistamaan käytöstä sisäilmaongelmien vuoksi. Niinivaaran, Rantakylän, Karsikon ja Kanervalan koulut ja Rantakylän liikuntahalli ovat vain jäävuoren huippu ongelmasta.  Kaupungin omistamien rakennusten kunto pitää arvioida. Käytöstä poistetuista homerakennuksista pitää selvittää, mistä sisäilmaongelmat johtuvat: rakentamisvirheistä vai huonosta hoidosta. On varsin todennäköistä, että osa ongelmista johtuu rakennusteknisistä virheistä, mutta vaalikentiltä kantautuu uutisia, että kaupungin kiinteistöjen huoltoa on laiminlöyty. Oma osuutensa voi olla energiansäästövillityksellä, jonka vuoksi ilmanvaihtoa pidetään liian alhaiselle tasolla tarpeeseen nähden iltaisin ja viikonloppuisin.

Tyhjilleen jääneitä rakennuksia ei pidä lämmittää vuosikausia, vaan kuntoarvion jälkeen ne pitää purkaa mahdollisimman nopeasti, jos korjaaminen osoittautuu liian kalliiksi tai kelvottomaksi ratkaisuksi. Valitettavan usein homerakennuksia on meillä korjattu turhaan ja ongelmat eivät ole poistuneet mihinkään. Jokaiselle kaupungin rakennukselle pitää määrätä ammattitaitoinen vastuuhenkilö huolehtimaan kiinteistöhuollosta.

Kenenkään lapsen tai aikuisen ei pidä joutua alttikksi homeelle koulu- tai työympäristössään. Tarvitsemme nopeampia ratkaisuja kaupungin viimeisten käytössä olevien ja käytöstä poistettujen, vielä purkamattomien, homekiinteistöjen kohtalosta.

Heli Viiri, kuntavaaliehdokas (kesk.)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat