Heli Viiri Tietoa, taitoa, tahtoa.

Kaikki blogit puheenaiheesta Energiaomavaraisuus

Nyky-yhteiskunnassa lähes kukaan ei voi olla omavarainen

Korkeakulttuurit perustuvat siihen, että ihmiset ovat järjestäytyneet yhteiskunniksi, joissa eri ihmisillä on erilaisia tehtäviä ja teollisuusmaissa tuotanto on saatu tehostettua automatisaatiolla ja keskittämisellä suuryksikköihin, milloin ikinä mahdollista. Tämä unohtuu monesti visioissa, joissa haaveillaan uusiutuvien energiamuotojen, energian varastoinnin ja kysyntäjoustojen esiinmarssista niin, että keskitetty tuotanto suurteollisuudesta muutettaisiin paikalliseksi tai henkilökohtaiseksi tuotannoksi.

Urbaani energiaomavarainen lähiö Espooseen

Suunnitteilla oleva energiaomavaraisuuteen pyrkivä Keran lähiö Espoossa on mahtava idea. 

 

Espoo rakentaa Keraan 14 000 asukkaan kaupunginosan, joka on hiilineutraali ja jossa liikutaan pääosin jalan tai polkupyörillä. Kera on lähellä Leppävaaran asemaa Pohjois-Espoossa ja nykyäänkin sitä kautta menee lähijuna, joten tämäkin on tärkeä osa urbaanin ja ekologisen kauppakeskuksen ihmettä.

 

Vihreää virtaa Joensuusta

Joensuun keskustalla on mahtavan vihreä ja vireä kuntavaaliohjelma.

 

Tutustu siihen osoitteessa www.joensuunkeskusta.fi

Tässä muutamia nostoja

Joensuussa on paljon erialojen huippuosaajia ja menestyjiä, upea luonto ja aktiivinen maaseutu monine mahdollisuuksineen. Maa- ja metsätalous, biotalous sekä tämän alan jalostus, tutkimus, koulutus ja kehittämistoiminta ovat joensuulaista elinvoimaa parhaimmillaan. Perinteinen maa- ja metsätalous ovat osa nykyaikaista biotaloutta ja tarvitsemme puhdasta lähiruokaa.

Aurinkovoimalle kaavaillaan merkittävää lisäystä Amerikassa

Amerikassa investoinnit aurinkokennoihin vuonna 2016 ylittävät jo investoinnit tuulivoimaan. 

 

Tuulivoiman voittokulku esteistä huolimatta on saanut jatkua, mutta nyt se saattaa loppua lyhyeen kuin kanan lento. (Kuva 1) Näin ainakin Suomesta katsottuna. http://www.ucsusa.org/aggregator/sources/9#.WMUI8vnyjIU (Katso kuvat 2 - 5)

 

Ilmastonmuutos on peruttu

Donald J. Trump virkaanastujaisia vietettiin 20.1.2017.  Ensitöikseen hän vaihdatti hallinnon nettisivut ja poisti sieltä ilmastomuutokseen liittyvät maininnat tai ainakaan sitä ei korosteta samalla tavoin, kuin Obaman hallinnon aikana.

Tuulivoimahulluus käy kalliiksi

 

Olen kirjoittanut aiemmin tuulivoimasta (esimerkiksi 1 ja 2) ja ennakoin - valitettavan oikein sen, että tämä leikki käy kalliiksi. Suoraan sanottuna en ymmärrä kuinka tilanne pääsi yllättämään, kun tällainen energiasektoria ymmärtämätön talousamatöörikin tajusi, millaisesta kuppauskoneistosta on kyse.

Ilmastopolitiikan vaihtoehtojen omnipotentius!

Tänään aamulla (25.11. klo 6:21) Yle julkaisi verkkosivuillaan, Ilmasto-osiossansa, Tuho vai täyskäännös? – Matkaa vuoteen 2100 ja katso, mitä ilmastonmuutos tekee sinun ja lastesi elämälle –jutun. Julkaisu on hienosti laadittu: siinä on hienot grafiikat, värit jne, mutta se ei mitätöi sen vajaavaisia tieto-osuuksia.

 

Suomalaiset poliitikot, eli sähköriippuvaiset sähköallergikot

Energiapolitiikkaan liittyvästä keskustelun yhteydestä on unohtunut kokonaan totuus. Meidän politiikkamme kärsii suorastaan sähköallergiasta. Pelkäämme lisätä sähköntuotantoa, koska kaikessa on haittansa. Kuitenkin olemme täysin sähköstä riippuvaisia. Ja kun sanon täysin, tarkoitan täysin:

Suurimman osan vuodesta elämme täysin keinovalojen loisteessa, ja asuntomme lämpenevät sähköllä. Ja niiltä osin, kun asunnot lämpenevät jollain muulla menetelmällä, niidenkin yhteyteen liittyy sähkö joko laitteiden käyttöön tai polttoaineen kuljetukseen.

IPU:n vaaliohjelma - Omalla rahalla tulevaisuuteen

Itsenäisyyspuolueen eduskuntavaaliohjelma 2015

Omalla rahalla tulevaisuuteen

1. Suomi tarvitsee oman rahan ja päätösvallan. Hallitusti eroon eurosta ja EU:sta.
2. Kansanvalta harvojen vallan tilalle. Sitovat kansanäänestykset käyttöön.
3. Hyvinvoinnin turvaaminen kasvupakon tilalle.
4. Lisää osallisuutta, toimeliaisuutta ja toimeentuloa. Perustulo ja oikeus työhön.
5. Energiaomavaraisuus uusiutuvilla 100 prosenttiin v. 2030.
6. Puolueettomuuspolitiikka on Suomen paras turva. Nato-jäsenyys on torjuttava.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä